Odotuskuvaus | Odotuskuvaus ja vastasyntyneen kuvaus Helsinki

Kesä on ihan parasta aikaa odotuskuvauksille! Nämä tunnelmalliset kuvat otettiin tulevan äidin kodin lähistöllä auringon ollessa jo voimakkaassa laskusuunnassa. Olin koko kevään haaveillut lupiinipellolla kuvaamisesta ja onnekseni lähistöltä löytyi juuri sopiva pelto. Lupiini saattaa ehkä olla haitallinen vieraslaji, joka syrjäyttää muut kasvit tieltään, mutta onhan se kaunis!

 

Minulta kysytään usein miten miljöökuvaus auringonlaskun aikaan käytännössä toimii. Usein varaamme alustavan kuvausajan ja siirämme sitä sääennusteiden tarkentuessa ihanteelliselle päivälle. Kuvaus aloitetaan usein reilua tuntia ennen auringonlaskua, joten Juhannuksen aikoihin on täysin normaalia aloittaa kuvaus vasta myöhään illalla.

Auringonlaskua voi myös hieman huijata valitsemalla kuvausmiljööksi paikan, jossa auringonvalo siivilöityy esimerkiksi puiden läpi.  Aito auringonlasku nukkumaanmenoajan jälkeen on kuitenkin aina the real deal ja toimii parhaiten esimerkiksi rannoilla, joissa ei ole puita siivilöimässä valoa.

Kesälomalla päivärytmin ollessa rennompi ja nukkumaanmenoajan myöhäistyttyä voi lapsetkin ottaa helpommin kuvauksiin mukaan. Apuna voi käyttää ylimääräisiä päikkäreitä (esimerkiksi autossa) ja armotonta lahjontaa 🙂

Myöhäisen kuvausajan vuoksi suosituin genre kultaisen tunnin kuvauksiin on kuitenkin odotuskuvaus.

 

 

 

 

 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *